Share This

Profil


Kort om Magnus Handeland

Oppvokst på Klepp (Jæren) sør for Stavanger. Har vært opptatt av hvordan IT kan brukes til å forenkle hverdagen helt siden 13-14års-alderen. Interessert i business, løping og alt som har med teknologi å gjøre.


Hva gjør jeg på?

Jeg har 100% fokus på å bygge opp en modell for IT utvikling i lavkostland. Effektiv outsourcing kan gi store gevinster, men det er også mange skjær i sjøen. Vi kaller vårt konsept «Managed outsourcing», og loser kundene våre igjennom slike lumske farvann :-)


På privaten da?

Jeg har kjøpt et eldre hus i Morvik utenfor Bergen. Dermed går mye tid med til oppussing av huset og bygging av kjellerleilighet. Innimellom oppussingen har jeg har heldigvis også litt tid til hobbyprosjektet mitt – å gjøre huset til et smarthus.


Interesser og egenskaper

Jobb-relaterte interesser: Entreprenørskap, forretningsutvikling, lav-kost IT utvikling, forretningsetikk
Personlige interesser: Trening, film, musikk, IT-trender


Karriere

Kvikkpass billettsystemJeg begynte å jobbe med teknisk IT drift i Hays Information Management Services like etter videregående skole. Gjennom disse to årene fikk jeg en god teknisk erfaring, og en sterk lyst til å gå videre med prosjektledelse og IT på et mindre teknisk nivå.Etter jobben i Hays IMS tok jeg faget IT-ledelse ved BI Bergen. Studiet var midt i blinken for meg, og jeg lærte mye spennende om IT-arkitektur, ledelse av IT-prosjekter (og IT-avdelinger), modellering, utviklingsverktøy/metodikk, kontraktsarbeid og økonomi.Sammen med en medstudent startet jeg selskapet Full Circle Solutions ANS etter et halvt år på BI, og drev dette ved siden av studiet. Foretningsmodellen var salg av IT-prosjekter med utvikling i lavkostland som Polen, Romania, Slovakia og India. Etter studiet flyttet vi virksomheten over i Kvikkpass AS som etter hvert fikk to ben å stå på. Et egenutviklet system for salg av elektroniske billetter, og også utviklingstjenester hvor selve utviklingen ble utført i lavkostland. Som daglig leder i Kvikkpass fikk jeg spennende erfaringer innen strategiarbeid, forretningsutvikling, salg, markedsføring, service, funding og styrearbeid.

Det ble etter hvert klart at det var outsourcing som hadde størst potensiale, mens billettsystemet holdt selskapet tilbake. Etter nøye overveielse bestemte jeg meg for å fokusere på hvordan outsourcing kunne brukes i større skala, og for å prøve å finne en partner ift. dette. Da jeg møtte representanter for Reaktor AS i Bergen ble det klart at dette var partneren jeg hadde sett etter. Kort tid etter etablerte vi Reaktor Offshoring (Reaktor OFS AS) som et datterselskap av Reaktor, og 1. november 07 begynte utviklingen av det nye konseptet.


Du kan se presentasjonen i større vindu ved å klikke på fullskjermsvisning

Kommende reiser (via TripIt)